Olivenolje & honning spelt rundstykker

Baking med olivenolje er enkelt, sunt og smakfullt og jeg håper du har forsøkt mine flatbreads som du fikk oppskrift på forrige uke her

Denne uken har jeg lyst til å dele mine olivenolje og honning spelt rundstykker. De er superpopulære i familien min og nå tenkte jeg at de måtte deles med deg og. De er litt brioche-aktige grunnet oljen og honningen. De passer perfekt til reker og det er slik de skal nytes i kveld hjemme hos oss:)

Husk at jeg anbefaler også at du bruker ur-korn av høy kvalitet som spelt og emmer mel fra Holli Mølle. Det selges i alle helsekostbutikker og Meny dagligvarer butikker.

Når det gjelder olivenolje anbefaler jeg selvsagt mine Secolo21 extra virgin olivenoljer fra Sicilia! Du kan lese mer og bestille oljene her.

Disse rundstykkene er å gode og ikke minst metter de lenge grunnet extra virgin olivenolje!

Olivenolje & honning spelt rundstykker (ca. 8 stykker)

Du trenger:

Til deigen:

  • 2,5 dl. lunket vann
  • 1 dl. Nocellera del Belice extra virgin olivenolje (men du kan bruke de andre variantene også)
  • 1, 5 ts. finmalt Himalaya salt
  • 460 gram siktet speltmel
  • 1/3 pakke tørrgjær
  • 4 ss. flytende honning

Slik gjør du:

  • Start deigen med å blande ut gjær i lunket vann og tilsett olje, salt og honning.
  • Bland sammen før du tilsetter melet og jobber den til en smidig deig. Vær obs på at mel-mengder kan variere og derfor begynner jeg med det våte slik at jeg kan føle meg frem til riktig mengde. Deigen skal være myk og smidig og litt “smør-aktig”.
  • Legg til heving under plast eller et klede i 40-60 minutter.
  • Når deigen er klar tar du en mengde deig  tilsvarende en tennis ball og elter sammen til et rundstykke. Har du fulgt oppskriften nøye skal det være unødvendig å tilsette mer mel.
  • Etterhev i 30- 40 minutter på et stekebrett.
  • Pensle rundstykkene med masse olivenolje eller et pisket egg og strø gjerne på sesamfrø før du steker og når de er ferdig hevet.
  • Stek på. 225 grader i midten av ovnen i ca. 10- 12 minutter.
  • PASS PÅ AT DU IKKE STEKER LENGER ENN AT DE ER BLITT SVAK GYLDNE. Slik beholde de mykhet og fukt.
https://www.juicydrops.no/productsList/5c9c71d8c0b3622160a5b8c2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s