Toscansk bønnesuppe med EVOO og surdeigsbrød

Som Norges første kvinnelig olivenolje sommelier kommer jeg til å bruke bloggen min til å spre det sunne extra virgin olivenolje budskapet (EVOO) med deg. Jeg gleder meg til å ta deg med inn i denne spennende og store verdenen hvor både helse og god mat forenes. Du kan nå også bli med på mitt kurs Olivenolje! Oljen som demper betennelser, øker levealderen og gir smakfull mat. Les mer her

Jeg håper du også vil være med i min nyeste Olivenolje! gruppe på Facebook som du finner her

I dag så vil jeg dele en sunn og god klassisk Toscansk bønnesuppe som jeg håper vil falle i smak. Les videre under bildet…

Toscansk bønnesuppe med EVOO og surdeigsbrød

3

Toscansk bønnesuppe- Smakfull, rimelig, enkel og sunn:)

 

Toscansk bønnesuppe med EVOO og surdeigsbrød

Du trenger:

  • 2 fedd hvitløk
  • Chili etter smak (kan sløyfes)
  • 1/2 squash
  • 2- 3 gulrøtter
  • 1 stor gul løk
  • 2- 3 stenger selleri
  • 1 stor tomat
  • Tørket timian (ca. 2 ts.)
  • En god EVOO  gjerne Italiensk og fra Toscana området ( ca. 1/2 dl)
  • Salt (enten havsalt eller Himalayasalt)
  • Sort pepper
  • Håndfull strimlet grønnkål eller ruccola (tilsettes slik den er)
  • 1 boks hvite bønner (canellini) (siles og skylles i kaldt vann)
  • 1 liter (1, 5 l) kraft eller alternativt, fond og vann
  • Reggiano parmesan ( til servering)
  • Surdeigsbrød til servering med EVOO og Maldon havsalt

 

Slik gjør du:

Finhakk hvitløk, chili og løk og tilsett i en stor gryte sammen med tørket timian. Surr i rikelige mengder EVOO til løken er blank. Skjær gulrot, squash og selleri i passende biter og tilsett gryten. Surr litt. Tilsett så kraften og kokk suppen til gulrøttene og sellerien er mør ( ca. 20 minutter).

Mot slutten tilsetter du oppkuttet tomat og bønner (som du har skylt i kaldt vann). Kok så videre i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Før servering bruker du en stavmikser til å (forsiktig) “mose” suppen litt. NB! Det skal også være hele biter av råvarene. Tilsett strimlet kål og rør rundt.

Servering: Serveres gjerne med ristet surdeigsbrød som du topper med en god EVOO og Maldon havsalt. Suppen (skal) serveres med revet Reggiano parmesan og en rikelig mengde god EVOO.

EVOO TIPS! Denne retten kombineres best med en Toscansk (Italiensk) extra virgin olivenolje (EVOO) som har en medium til robust(kraftig), grønn smaksprofil.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s