Sunn og god gresskarsuppe på 1-2-3!

I går var det Halloween og kanskje du har gresskar til overs? Ikke kast den! Lag juice av den som du kan lese mer om her eller lag en enkel, sunn og smakfull gresskarsuppe til middag.

Gresskar smaker fantastisk godt- litt søtt og med et hint av krydder og kanel. Alt som er synonymt med denne årstiden. Grønnsaken er også utrolig rik på både fiber og antioksidamter og er perfekt å innta i disse forkjølelses tider for å holde deg frisk.

 

gresskarsuppe høykant m navn

 

Spicy, varmende gresskarsuppe på 1- 2- 3!

Dette trenger du…

  • Stavmikser, blender eller en food prosessor
  • 1 stk. liten/medium gresskar av valgfri type
  • 1 gul løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 dl vann
  • 1 ss. økologisk fond eller feks.  Manna økologisk pulverbuljong (kjøpes på Helsekostbutikker og er fri for MSG og trans-fett)
  • Frisk timian

 

Slik gjør du: Del gresskaren i to og skarp ut innmaten. Skrell gresskaren med en potetskreller og skjær opp i terninger. Skrell løk og hvitløk og grovhakk. Surr løken i en gryte i litt olivenolje eller kokosolje til den er myk. Tilsett hvitløk og stek i et par minutter før du tilsetter gresskar, vann og buljong/fond. La alt småkoke til gresskaren er mør. Ca. 10 minutter. Tilsett så en god håndfull frisk timian. Bruk stavmikser, blender eller food prosessor og bland til helt glatt. Smak til med salt og pepper.

 

gresskarkjerner nært m navn

Gressakarfrø kan stekes i ovnen sammen med litt olivenolje og salt. Nydelig og sunn snack!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s