Gresskar rester? Gresskarjuice og suppe oppskrift

Har du gresskar etter helgens Halloween feiring? Da er den perfekt å både juice og lage suppe av! Pulpen som blir igjen etter du har juicet saften er perfekt å bruke til en supersunne og varmende suppe. Her får du to oppskrifter…

Antioksidantrik gresskarjuice

Gresskar som opprinnelig betyr «stor melon», er næringsrik og full av antioksidanter og best av alt- den kan juices! Perfekt hvis du har igjen etter Halloween feiringen…

  • 1/4 gresskar (juices uten skall)
  • ½ liten gul eller oransje paprika
  • 1 middelsstor gulrot
  • 2 cm med fersk ingefær
  • 1/3 sitron
  • 1/ 5 ananas med skall

gresskarjuice med oppkuttet gresskar med navn

Godsaker i juicen: Gresskar inneholder store mengder karotenoider som alfa- og betakaroten som er antioksidanter som bygger opp immunforsvaret. Ananas inneholder enzymet bromelaine som sammen med sitron, er gunstig for fordøyelsen. Juicen inneholder også store mengder med C-vitamin som er viktig for å forbygge sykdommer, for kroppens forbrenning samt sårhelingsevne.

Tips* Det fins mange forskjellige typer gresskar, men den vanligste i Norge er flaskehalsgresskar som ofte fins i butikker som selger utenlandske matvarer.

Gresskarsuppe

Det er høst og tid for suppe og i tillegg til å juice gresskar er den perfekt til suppe. Du kan bruke pulpen fra juicingen i denne oppskriften om du ønsker det. Gresskar smaker fantastisk godt- litt søtt og med et hint av krydder og kanel. Alt som er synonymt med denne årstiden.

Dette trenger du…

Stavmikser, blender eller en food prosessor

  • 1 stk. liten/medium gresskar av valgfri type
  • 1 gul løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 dl vann
  • 1 ss. Manna økologisk pulverbuljong (kjøpes på Helsekostbutikker og er fri for MSG og trans-fett)
  • Frisk timian

gresskarsuppe høykant m navn

Slik gjør du: Del gresskaren i to og skarp ut innmaten. Skrell gresskaren med en potetskreller. Skjær opp i terninger. Skrell løk og hvitløk og grovhakk. Løk surres i en gryte i litt olivenolje eller kokosolje til myk. Tilsett hvitløk og stek i et par minutter før du tilsetter gresskar, vann og buljong. La alt småkoke til gresskaren er mør. Ca. 10 minutter. Tilsett timian. Bruk stavmikser, blender eller food prosessor og bland til helt glatt. Smak til med salt og pepper. Er det helg kan du gjerne tilsette en klatt med smør og blande inn før servering.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s