Ananas og lakris juicepop!

Endelig er det litt sommer i luften og da stiger lysten på is. Men har du forsøkt å lage det jeg kaller juicepops som er sunn is på pinne som et alternativ til den du kjøper i butikken? Dette er et kalorifattig, melkefritt og helsebringende alternativ. Denne oppskriften er hentet fra boken min Superjuicy! som du kan kjøpe signert her og er en urolig spennende og god kombinasjon som og bør testes.

lakris og ananas juicepop kollasje

Ananas og lakris juicepop (4 stk.)

Denne kombinasjon er bare herlig forfriskende og passer perfekt til både store og små. Ananas er søt og frisk og rik på antioksidanter. Lakris har en lang tradisjon og det er gjort funn av lakris i katakomben til Kong Tut av Egypt. Julius Caesar fremmet også dens mange helsefordeler som du kan lese mer om i boken min Superjuicy! hvor denne oppskriften er hentet fra.

Tips! Jeg bruker rå lakrispulver fra Lakrids by Johan Bülow.

  • 1/4 moden ananas
  • 1 dl. kokosmelk
  • 1 ts. lakrispulver

Slik gjør du: Press ananasen i en juicemaskin og bland sammen kokosmelk og lakrispulver i en annen bolle. Hell lakrisblandingen i ispinneformene og hell dermed ananasjuicen på toppen. Bruk en pinne til å forsiktig blande de to sammen slik at smakene kombineres lett. Det er viktig at du bruker denne teknikken for at smakene skal blendes men a likevel være kraftige nok i smaken hver for seg. Sett inn en tre ispinne i hver av dem og frys i ca. 3- 4 timer.

NB! Personer med høyt blodtrykk skal være forsiktig med å innta lakris.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s