Tid for gresskar!

Gresskar er utrolig rik på både fiber og antioksidanter og er perfekt å innta i disse forkjølelsestider for å holde deg frisk. Det smaker også fantastisk godt- litt søtt og med et hint av krydder og kanel. Alt som er synonymt med denne årstiden. Du kan fint juice gresskar for en søt og sunn ferskpresset juice men prøv også denne sunne gresskarsuppen.

Dette trenger du…

Stavmikser, blender eller en food prosessor
1 stk. liten/medium gresskar av valgfri type
1 gul løk
4 fedd hvitløk
4 dl vann
1 ss. Manna økologisk pulverbuljong (kjøpes på Helsekostbutikker og er fri for MSG og trans-fett)
Frisk timian

Slik gjør du: Del gresskaren i to og skarp ut innmaten. Skrell gresskaren med en potetskreller. Skjær opp i terninger. Skrell løk og hvitløk og grovhakk. Løk surres i en gryte i litt olivenolje eller kokosolje til myk. Tilsett hvitløk og stek i et par minutter før du tilsetter gresskar, vann og buljong. La alt småkoke til gresskaren er mør. Ca. 10 minutter. Tilsett timian. Bruk stavmikser, blender eller food prosessor og bland til helt glatt. Smak til med salt og pepper. Er det helg kan du gjerne tilsette en klatt med smør og blande inn før servering.

gresskarsuppe høykant m navn

3 thoughts on “Tid for gresskar!

  1. Denne ser digg ut, men lurer på hvor mye kanel det skal være i den? Du skriver i innledningen at det skal smake et hint av kanel.
    Og er kanel og timian godt sammen? Spennende – den komboen har jeg ikke prøvd før. Tusen takk for fin side, og for at du deler oppskrifter🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s