Ingen jul uten klementin!

Når jeg ser klemtiner i butikken vet at at julen er like om hjørnet. Men visste du at klemetiner også er et viktig supplement til et sunt kosthold i disse forkjølelse og influensatider pga. høyt vitamin C innhold? Det at de smaker herlig som ferskpresset juice er også et pluss! Vil du lese mer om klemtiner og få en smakfull og sunn klemetinjuice oppskrift til julen kan du laste ned desember utgaven av Juicydrops Magazine helt gratis på http://www.juicydrops.no.

Ha en juicy dag!

 

Klementiner smaker nydelig som ferskpresset juice!

Klementiner smaker nydelig som ferskpresset juice!

2 thoughts on “Ingen jul uten klementin!

 1. Foretrekker økologiske klementiner. Alle konvensjonelle citrusfrukter bades i kjemikalier før de blir sendt ut på markedet. Thiabendasol og Immazalil er en del av cocktailen som Mattilsynet foretrekker å kalle for voks!
  Legger ved et svar fra nevnte Tilsyn på mitt spørsmål om dokumentasjon om nytten av anbefalt vasking av citrusfrukter:
  “Når det gjelder denne teksten på matportalen.no er denne under revurdering og skal bli oppdatert. Det er en tidligere fagperson som har skrevet teksten og jeg har dessverre ikke lykkes med å finne kildene vedrørende skylling av frukt og grønt, for å fjerne eventuelle rester etter plantevernmidler. Dette vil uansett kun gjelde for enkelte typer av plantevernmidler, da det også forekommer systemiske midler som ikke kan skylles bort.
  Når det gjelder citrusskall stemmer det at disse blir behandlet med tilsetningsstoffer (voks) som gjør at holdbarheten blir bedre og det er derfor anbefalt å skylle citrusfrukter før skallet blir benyttet i matlagingen.”

  Er dette et svar å bli klok av? God dag mann økseskaft.

  • hei, Økologisk er alltid best hvis man kan få tak det:) Når det gjelder sitrusfrukter så fungerer heldigvis det tykke skallet som litt mer beskyttelse for at sprøytemidler trekker inn. Klemetin, appelsin eller grapfrukt skall tåler vi ikke og skall aldri juices med skallet på. Offentlig instanser er det ikke svar å bli klok på…hvis man er heldig å få svar i det hele tatt da;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s