Juice! 6 helsebringende grønnsaker du bør juice daglig…

Juicing er er å presse saften ut av frukt og grønt ved å bruke en juicemaskin eller en juicepresse. Hovedvekten bør være på grønnsaker og disse grønnsakene er lett tilgjenglige, rimlige og helsebringende!

Rødbeter

Inneholder: Vitamin B, C, betakaroten, folinsyre, klorin, mangan, kalsium, jern, natrium, fosfor, kalium, krom, magnesium.

Godt for: renser leveren, viktig ved jernmangel(anemi), hjerte- og karlidelser. Åpner tette blodårer!

Brokkoli

Inneholder: Vitamin C, B betakaroten, folinsyre, kalsium, jern, svovel.

Godt for: Leveren, høyt blodtrykk, forstoppelse.

Paprika

Inneholder: Vitamin C, B, betakaroten, folinsyre, jern, fosfor, magnesium, kalium, silisium.

Godt for: rensende på leveren og tarmene. Kreft forebyggende.

Gulrøtter

Inneholder: Vitamin B, C,D,E, K, betakaroten, kalsium, jern, svovel, magnesium.

Godt for: leveren, øynene, hudproblemer.

Selleri

Inneholder: Vitamin C, B, kalsium, jern, fosfor, kalium, natrium.

Godt for: virker basedannende og er spesielt bra for gikt og revmatiske lidelser, virker vanndrivende, motvirker oppblåsthet og vannansamlinger, roer nervesystemet.

Agurk

Inneholder: Vitamin C, B, betakaroten, natrium, silisium, svovel, mangan, kalsium, klor, fosfor, magnesium.

Godt for: Virker kjølende og lindrende, opprettholder kroppens væskebalanse, oppretteholder riktig elektrolytt balanse i kroppen, senker blodtrykket.

Juice dine grønnsaker!

6 thoughts on “Juice! 6 helsebringende grønnsaker du bør juice daglig…

 1. Hei Carina “,)

  Hjertelig takk for mange flotte oppskrifter ! Er det også mulig å få oppgitt hvor mye av hver grønnsak pr.pers.?   Beste ønsker og LatterGla’ hilsener  fra Anne Bente Vadum “,) Telefon 33 31 07 07 Mobil 90 18 50 16 http://www.latteryoga.no Lattertelefon; +47 829 71 515

  ________________________________ Fra: Carina Hultin Dahlmann Til: abvadum@yahoo.no Sendt: Torsdag, 15. november 2012 8.27 Emne: [New post] Juice! 6 helsebringende grønnsaker du bør juice daglig…

  WordPress.com carinahultindahlmann posted: “Juicing er er å presse saften ut av frukt og grønt ved å bruke en juicemaskin eller en juicepresse. Hovedvekten bør være på grønnsaker og disse grønnsakene er lett tilgjenglige, rimlige og helsebringende!   Rødbeter Inneholder: Vita”

  • Hei og takk for hyggelig kommentar. Du kommer til å få masse oppskrifter i min kommende juicebok som lanseres i jan :), men ellers er det ca 1/2 rødbete, 1/2 stang selleri, 1 gulrot,1/2 paprika. Prøv deg frem:)

 2. Hei
  Vet du hvor man kan få kjøpt grønnkål i Oslo (“kale” på engelsk), det er jo en super grønnsak til juicing, men finner det ikke noe sted!

  • Hei Ella, Jeg har selv lett etter denne overalt og har ikke lykkes. det nærmeste jeg kommer er grønnkål som er like sunt og nesten det samme og denne har jeg kjøpt på Gutta På Haugen på St.Hanshaugen:)

 3. Hei! Takk for god inspirasjon til juicing 🙂 lurte på om du vet noe om denne typen juice vil være like belastende på tannemaljen som den juicen man kjøper i butikken?

  • Hei Bente og takk for at du leser bloggen min:) Frukt inneholder syre uansett om den er fersk eller ei, men jeg anbefaler alltid basedannende grønnsaker i og det finner du i alle mine oppskrifter og defor er de mindre belastende for emaljen. Er man veldig opptatt av dette, noe jeg ikke er da vi ellers inntar andre skadende matvarer generelt sett, kan man drikke juicen med sugerør;) Ha en fin dag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s