Dette brødet hjelper deg ned i vekt…og gir bedre helse.

De fleste nordmenn bør spise mindre brød både for vekten og helsens skyld. Men det fins et godt alternativ og 2- 3 skiver om dagen kan fint inngå i en sunn livsstil, spesielt hvis du trener regelmessig.

Laget etter en gammel oppskrift fra bibelen er Esekiel brødet laget med bønner, hirse og sammalt spelt. Brødet er rikt på mineraler som kalsium, magnesium og kalium, og er i tillegg bra for syre balansen i motsetning til andre kornvarer som er syredannende. Dette er bra for mennesker med leddgikt og andre innflammasjoner i kroppen. Esekiel brød metter godt da det er rikt på aminosyrer (protein) samt at det holder blodsukkeret stabilt. Dette bidrar til en eventuelt vektreduksjon. Brødet inneholder i tillegg lite gjær og er økologisk. Det er mitt favoritt brød og med litt makrell i tomat blir det et fullverdig lite måltid.

Tips* Brødet kjøpes frossen i de fleste helsekostbutikker. Smart Club selger det ferskt til en god pris! Etter min mening er brødet best når det ristes i toasteren.

Esekiel brød for vekten og helsens skyld.

6 thoughts on “Dette brødet hjelper deg ned i vekt…og gir bedre helse.

  1. ninabakke

    Spennende 🙂 Det fikk jeg lyst å prøve, spiser sjelden brødmat men kult å teste noe nytt!

    • Hei Nina,

      Kommentaren din ble desverre liggende i spam boksen av en eller annen grunn uten at jeg så det. Sorry! Spiser også sjelden brødmat men 2 skiver av dette om dagen er bare bra for kroppen:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s