Rens enkelt bort sprøytemidler med denne før du juicer…

Jeg kunne ønske utvalget, kvalteten og prisene på økologisk frukt og grønt var like bra som i Danmark eller England, men desverre så er det ikke slik i Norge. Det ser heller ikke ut til at det kommer til å bli så mye bedre med det første da salget av økologiske varer og bønder som ønsker å produsere økologisk faktisk har sunket i det siste.

Når man juicer frukt og grønt skal man helst beholde skallet på det meste (ikke appelsiner, mandariner, grapefrukt) fordi mye av næringsstoffene sitter rett under skallet. Problemet er at man også får med seg mye annet der i blant reter av sprøytemidler. Men jeg har funnet en utrolig fin løsning! I går på Røtter, min lokale helsekostbutikk, oppdaget jeg Bently Organic Salad Fruit&Veg Wash.

Man kan enkelt vaske bort giftstoffer som sprøytemidler, samt listeria, E-coli og salmonella. Det er kun naturlig ingredienser som malic syre (fra epler), melkesyre, sitronsyre og aloe vera pulver. Man tilsetter litt av produktet i vann og vasker råvarene i 30 sek før du igjen skyller dem med rent vann. Enkelt og en kjempe fin løsning når økologisk ikke er mulig.

Jeg kjøpte den på Røtter, men norsk importør er Soon’s Secret Garden så du kan ringe dem for å finne en forhandler nær deg 🙂

Rens bort sprøytemidler og bakterier før du juicer med denne!

Advertisements

9 thoughts on “Rens enkelt bort sprøytemidler med denne før du juicer…

 1. Høres ut som et hokus pokus, noe som er for godt til å være sant.
  Er litt skeptisk til jeg får se uavhengige tester for produktet.
  Dess uten spiser vi økologisk ikke bare på grunn av fravær av sprøytemidler, men like mye pga. høyere innehld av viktige næringsstoffer.

 2. Det er verdt å prøve da! 🙂 Hvis det bare går nedover med økologisk frukt og grønt i Norge, må man jo bare stålsette seg. Kanskje det finnes noe lignende (billig) på iHerb.com 😉

  • Hei, Ja tenker det er bedre enn ingenting;) Fant noen alternativer på Iherb men det står lite info. om produktene og ikke mulighet til å lese inholdsforttegnelsen og det liker jeg ikke;)

 3. Kanskje verdt å prøve? Kan jeg spørre hvilken røtter du kjøpte den på,Frogner eller ved St.hans haugen?kan ikke huske å ha sett den der jeg handler men så har jeg ikke sett etter den heller;)

 4. du får også div slike på iherb til en veldig billig penge. bare å søke på fruit and veggie wash

 5. Uheldigvis trenger sprøytmidlene inn i hele fruktkjøttet/grønnsaken slik at det i liten grad er mulig å vaske vekk sprøytmidellrester. På appelsiner og andre sitursfrukter sitter det ekstra mye i skallet, så her bør en ikke presse juice av hele appelsiner om de ikke er økologiske. Mvh Reidar

  • Hei, Takk for kommentar. Det er som du sier ikke mulig å bli kvitt alt, men tenker at det må være et litt bedre alternativ når det er så mange som ikke har muligheten til å kjøpe økologisk frukt og grønt? I utkant Norge er det så å si umulig… Sitrusfrukter som appelsin og grapefrukt må uansett aldri juices med skall fordi vi ikke tåler stoffene i dem. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s