Problemer med fordøyelsen? Prøv dette…

Har du av og til problemer med å fordøye maten? Blir du oppblåst eller føler du deg slapp og tung?  Opplever du smerter eller økt tarmgass etter et måltid? Nedsatt enzymaktivitet er en vanlig årsak til dette hos mange, men med litt naturlig grapefrukt eller ferskpresset grapefruktjuice kan man lindre dette problemet. Grapefrukt er nemlig veldig rik i naturlig fordøyelsesenzymer og sammen med litt ananas, for både sødme og for inntak av enzymet bromelaine, får du er god juice samt en bedre fordøyelse.

Grapefrukt inneholder også:

  • Vitamin A, B5, B7, C, E og K
  • Beta-karoten
  • Folinsyre
  • Kalsium
  • Fosfor
  • Kalium
  • Natrium
  • Pektin (fiber)

Denne frukten er også lav på sukkerinnhold og kan hjelpe på tilstander som revmatisme og osteoporose. Frukten hjelper å fjerne uorganisk kalsium (forkalkning) fra leddene som er årsaken til tilstandene. Grapefrukt virker også svært rensende på lymfesystemet og virker samtidg kreftforebyggende. En skikkelig superfrukt med andre ord!

Nydelig rødfarge på frukten og dermed en nydelig juice!

OBS! Grapefrukt skal ikke tas sammen med visse typer medisiner da det kan gi bivirkninger pga det høye innoldet av stoffet naringin i frukten. Sjekk med legen din om du bruker noen form for medisiner før du inntar grapefrukt!

Advertisements

One thought on “Problemer med fordøyelsen? Prøv dette…

  1. Man skal heller ikke drikke grapefruktjuice samtidig som man tar jerntilskudd, for dem som gjør det. Jeg prøver å spise grapefrukt så ofte jeg har lyst på det, og for meg blir en hel grapefrukt et veldig mettende mellommåltid!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s