Visste du dette om probiotika?

Visste du at store deler av vår immunforsvar sitter i tarmene? God og riktig tarmflora forhindrer overvekst av candida ( type gjærsopp) og andre lignende parasitter. Har du nok av de gode tarmbakteriene er sjansen mye mindre for at du blir syk når du er ute og reiser og mye av den siste forskningen viser også at det kan være en sammenheng mellom dårlig tarmflora og mange autoimmune sykdommer.

Matvarer som brød, ris, meieriprodukter og sukkerholdige matvarer gir grobunn for candida og syptomer som oppblåshet i magen, kløe i underlivet og endetarmen, sår hals, slimdannelse i luftveiene, tretthet og humørsvingninger. Det er viktig å endre kostholdet samtidig som man inntar probiotika for optimale resultater.

Probiotika sørger for:

  •  Å rense avfallsstoffer fra tarmveggene og skylde dem ut av kroppen
  • Sørger for at næringsstoffene i maten du spiser blir absorbert
  • Øker kroppens totale sunnhet (immunforsvaret)
  • Jobber sammen med kroppsvevet og organene for å fordøye og forbrenne protein og fjerner avfallsstoffer som er et resultat av denne prosessen

Uten riktig og effektiv fordøyelse er det umulig for kroppen å få nyttiggjort seg av vitaminene, mineralene og andre næringssoffer i maten vår og dette gir grobunn for sykdom. Et daglig tilskudd av en god probiotika er viktig samtidig som du gjør en helhetlig endring av ditt kosthold.  Juicing er forresten en perfekt måte å få fordøyelsen din i gang!

Advertisements

One thought on “Visste du dette om probiotika?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s