Vurderer du å få deg en personlig trener i høst? Les dette først…

Har sommerferien lagt seg litt for mye rundt magen? Vurderer du å ansette en personlig trener i høst for å få god og strukturert hjelp til å få varige endringer og gode resultater? Go for it!

Å kjøpe noen timer (eller flere) med en personlig trener (PT) kan være den beste investeringen du gjør for både deg selv og din helse. Selv er jeg PT og har jobbet med dette i mange år i eget studio i Kristiansand, nå skriver jeg mest om trening;).

Man kan oppnå utrolige resultater på relativt kort tid om man finner riktig person og man er villig til å gjøre en god innsats selv. Å skaffe seg en PT kan være en liten økonomisk investering og derfor vil jeg gi deg noen tips til hva du skal se etter for å finne den perfekte PT’en for deg.

 • Først; Vil du ha en PT på ditt vanlige helsestudio eller vil du se etter alternativer i mindre skaler, mer et PT studio? Søk etter muligheter på nettet.
 • Når du har funnet et sted du ønsker å trene les om deres PT filosofi og les bioen til hver av PT’ene.  Bestem deg for om du ønsker en mannlig eller en kvinnelig PT.
 • Sørg for at de har relevant utdannelse, helgekurs holder ikke. De skal være sertifiserte fra et akademi, høyskole eller universitet. Supplementeringskurs er vanlige at man tar over helger, men det skal være en grunnleggende PT utdannelse i bunn.
 • Det er et ekstra pluss at de har utdannelse innen ernæring eller et høyt fokus på dette da resultatene dine vil være minimale uten at du legger om kostholdet. Jeg ville aldri ha valgt en PT uten at de også har en god kostholdsfilosofi.
 • Spør etter en konsultasjontime, en uforpliktende samtale med den PT’en som du tror du ønsker å bruke. SØRG FOR AT KJEMIEN ER TILSTEDE OG AT MAGEFØLELSEN DIN ER GOD!!! Det er DU om er kunden og du skal ALDRI føle at du må kjøpe timer av personen selv om du har hatt en innledene samtale med dem. Det er et tett og personlig samarbeid og hvis du ikke liker personen vil det aldri bli en god opplevelse og resultatene uteblir.
 • Finn ut hva deres treningsfilosofi er. Er de kondisjonbaserte, frivekt/styrkebaserte? Vil du ned i vekt sørg for å velge en PT som har god erfaring eller utdannelse på dette området. (De fleste skal ha det, men noen er mer idrettsspesifikke).
 • Sørg for at de er tilstede psykisk når det er din tid og selvfølgelig på tiden til deres time! En god PT skal ikke være opptatt av det andre som skjer i helsestudioet når han eller hun er på jobb for deg.
 • En god PT skal pushe deg, men alikevel gi deg mestringsfølelse. Sørg for at treningen er variert, at de veier og måler deg på første timen, kontrollmåler underveis og justerer treningsprogrammet etterhvert som du blir sterkere, raskere og slankere.

Tilslutt, en god PT kan uansett ALDRI gjøre jobben for deg og det er DITT ansvar å ta imot rådene, ikke dytte i deg cola og pizza og gjøre en knakende god jobb på timene dere har sammen, men viktigst av alt; de timene dere ikke er sammen! Du må også trene på egenhånd om du virkelig vil se endringer og som de fleste, ikke har råd til 5 timer i uken med en PT.

Resultat etter innsats…det er mitt motto.

www.nimblefitness.com

Keith, Anthony og Daniel er New Yorks beste personlige trenere som jeg har vært heldig og fått intervjuet. Chris North "Mr.Big" fra Sex and the City er en av klientene.

Advertisements

5 thoughts on “Vurderer du å få deg en personlig trener i høst? Les dette først…

 1. Hvor mange timer med PT er normalt i begynnelsen? For å få en god start tenker jeg:) Vurderer å kjøpe meg noen timer med PT, men vet ikke hvor mange timer jeg trenger i begynnelsen…Har også hørt at man ofte må kjøpe klipp på PT, altså må man jo kjøpe flere enn 1 time om gangen… (om d stemmer da!:)

  • Hei! Ja en god PT kan være supert å bruke litt penger på. D er ikke vanlig å kun kjøpe 1 time fordi man kommer ingen vei med det. Første time brukes som oftest( eller skal) til veing, måling, kartlegging, gjennomgang av kosthold ol. D mest vanlige er å kjøpe 10 timer, 2 ganger i uken. Da kommer man litt i gang og ser hvordan man liker opplegget og ikke minst PT’EN! 😉 Anbefalte alle som var litt i tvil om det funket for dem å kun binde seg til 10t for ny timer kunne de alltid få! Ha en superfin dag:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s