Enzymer; “the missing link” til en god helse og en slank kropp. Del 1

Enzymer høres ikke særlig spennende ut ved første øyekast, men visste du at tilstrekkelig mengde med enzymer i kroppen din holder sykdom og overvekt borte? Høres dette kanskje litt mer spennende ut?

Enzymer er proteiner som fungerer som katalysatorer for diverse kjemiske prosesser i kroppen. De kan ses på som et proteinbasert molekyl som har en elektrisk strømmning i seg som fyrer av diverse prosesser i din kropp.

Vi blir født med et hvis antall enzymer i kroppen vår og ved alder og dårlig kosthold, bestående av mye bearbeidet og “død mat”, tappes disse lagrene og kroppen begynner å forfalle. (Hvis man ikke fyller på kontoen vil den tilslutt gå tom.) Ved oppvarming av mat dreper vi den elektriske strømningen, altså enzymet består, men den inneholder ingen livskraft. “The force is gone…” Enzymer sies å være selve livskraften som holder deg ung og frisk og ved en hurtigere forbruk av enzymer, desto fortere eldes du og din kropp.

Disse magiske molekylene er involvert ved alle prosesser i din kropp og noen er:

 • Fordøyelse av mat
 • Absorbasjon av vitaminer og mineraler (denne er viktig!!)
 • Blodenzymer frakter fordøyet mat til oppbyging av muskler, nerver, blod og kjertler
 • De assisterer ved lagring av sukker i musklene og leveren (glykogen)
 • Lagrer fett som fettvev
 • Støtter kroppen i dens formasjon av urea som til slutt blir skillt ut som urin
 • Eliminer karbondioksyd fra lungene
 • Bygger  fosfor til skjelett og nervevev
 • Støtter i kroppens forplantningsevne
 • Enzymer i vårt immunforsvar bekjemper virus og giftstoffer i blod og vev

Dette er noen få eksempler på hvordan enzymer støtter kroppen og dens funksjoner. Enzymer er essensielle for en frisk og rask kropp og uten tilstrekkelig med enzymer vil det oppstå en ubalanse og sykdom tiltrer. Forbrenningen blir dårlig og nedsatt, og symptomer som matintoleranse, oppblåshet, vannansamlinger, smerter i muskler og ledd (fibromyalgi), overvekt, lite energi, dårlig hud, hår og neglevekst, tidlig aldring, kreft og diabetes, er alle symptomer på en kropp som ikke fungerer optimalt og har nedsatt enzymaktivitet .

Vil du vite mer? Fortsettelsen får du imorgen…  😉

Se denne lille videosnutten: Hva er enzymer?

5 thoughts on “Enzymer; “the missing link” til en god helse og en slank kropp. Del 1

 1. Veldig interessant da jeg lenge har tenkt selv at jeg må da mangle enzymer siden fordøyelsen min fungerer ikke i det hele tatt. Hvordan tilskudd tar man da? og hvor kjøpes dette? Kjempe bra innlegg, gleder meg til å lese mer i morgen.

  • Hei Heidi,

   Ja dette er veldig spennende og jeg har selv lært mye om dette ved mye studering i det siste;) Enzymer er kilden til en vel fungernede, slank, sunn og ung kropp!! 😉 Enzym tilskudd er litt nytt og kommer vel i vinden om ikke så lenge. Akkurat nå er jeg nettopp begynt med et tilskudd som heter Rainbow Light All-zyme double strength som jeg kjøpte på Whole Foods i USA. Har kikket litt på nett og det finnes noe i Norge. Gå på en ordetlig helsekost og tilskuddet skal inneholde amylase,protease,lipase,cellulase.:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s