Kolesterolsenkende, rensende og kreftforebyggende – Heia brokkoli!

Brokkoli er superfood!

Man trenger ikke å drikke melk for å få i seg rikelig med det viktige mineralet kalsium. Den grønne grønnsaken brokkoli er rik på kalsium uten de slimdannende egenskapene som melk har, samt at den ikke skaper et surt miljø i kroppen din, noe som melk også gjør. Et surt miljø i kroppen kan gi en rekke sykdommer og smerter i muskler og ledd, noe som ikke er ønskelig for en god livskvalitet.

Brokkoli stammer fra kålfamilien og er kjent for å være utrolig helsebringende og rensende for kroppen. Den virker også betennelsesdempende og forebygger kreft, spesielt i magen. Ved å spise brokkoli vil du få i deg  klorofyll som er blodrensende, samt vitamin A og C, folinsyre og enzymer som hjelper på kroppens detoxprosess. Krom i grønnsaken kan hjelpe å stabilisere blodsukkeret og fiberet pektin er med på å mette godt, og regulerer kolesterolnivåene i kroppen ved at pektinet binder seg til gallesyre, noe som forhindrer at kolesterolet frigjøres i blodstrømmen.

 

Liker du ikke å spise brokkoli? Gjør som meg – Jeg juicer den!

 

Tips til perfekt brokkoli:

  • Du bør spise minst en 1/2 brokkoli i uken for å oppnå optimale helsefordeler. Som sagt, juice den, og bruk hele brokkolien, inkludert stilken!
  • Den skal være frisk og grønn, desto mørkere, desto mer antioksidanter er det i den.
  • Den skal IKKE ha gule eller brune flekker, da er den gammel.
  • Den skal ikke lukte sterkt eller ubehagelig, men “grønt”.
  • Rens juicemaskinen med en gang hvis ikke vil de helsebringende svovelstoffene lukte fryktelig vondt etter en stund!
  • Den bør spises innen 1- 2 dager etter innkjøp, men kan oppbevares i 4 dager hvis du oppbevarer den kjølig.

Ønsker alle en god start på uken!🙂🙂

4 thoughts on “Kolesterolsenkende, rensende og kreftforebyggende – Heia brokkoli!

  1. Da lurer jeg bare for å spørre litt. Hvis man tar hvetegress og spirulina hva har brokkoli som disse to ikke har? hehe…
    Elsker å lese bloggen din🙂

    • Så glad for atdu leser bloggen min!!🙂 Tusen takk! D som er spesielt med brokkoli er svovelstoffene som det de andre ikke har. Det som gir den vonde lunkten til kålfamilien er nettopp disse stoffene og de er spesielt gunstig for å blant annet forebygge kreft:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s