Har du prøvd å juice norsk rabarbra?

Har du prøvd å juice deilig, norsk rabarbra? Det er en utrolig spennende grønnsak og for først gang i dag juicet jeg den til min morgenjuice. Den er frisk og syrlig og gir masse juice da den inneholder 94% vann. Mye juice for pengene, og mye næring. Rabarbra er (nå) en typisk norsk grønnsak som er lett å få tak i på denne årstiden og er ofte kortreist, noe som gir økt næringsinnhold i råvaren. Du har den kanskje til og med i din egen hage?

Rabarbra kommer opprinnelig fra Kina og ble innført til Norge på 1700-tallet hvor den ble kallt datidens ginseng. Den er rik på vitamin C, vitamin A, og har et høyt innhold av folat, kalium, kalsium, magnesium, natrium og fosfor.  Jeg vil anbefale deg å bruke ferskpresset rabarbrajuice i proteinshaken din etter trening da den inneholder store mengder med de mineralene som vi mister når vi svetter. Elektrolyttbalansen din vil bli igjen bli opprettet slik at du får maksimale resultater av treningen din og optimal restitusjon. Den er perfekt sammen med litt ananas for å tilføre litt sødme til juicen.

Tips* Juice rabarbaen til slutt da den inneholder masse fiber som tetter igjen filteret på juicemaskinen din!

Har du en god oppskrift på rabarbrajuice? Mail den til meg på carina@novatrix.no sammen med et bilde av deg og juicen og få den publisert på bloggen min.

Advertisements

5 thoughts on “Har du prøvd å juice norsk rabarbra?

    • Så flott! Bare husk at du aldri må ha frosne ting i juicemaskinen og at råvarer som har vært frosne eigner seg dårlig til juicing da celleveggen brytes ned. Dette fører til for myke råvarer og blir bare mos i maskinen eigner seg derfor bedre til blender om det ikke er ferskt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s