Lyst på eget hjemmegym? Dette er alt du trenger…

Det er INGEN unnskyldning for å ikke trene når du har utstyr til å trene i ditt eget hjem. Hva trenger du? Enkelt og greit; et par regulerbare manualer som du kan kjøpe til 3-499 kroner hos en lokal sportsbutikk som Intersport, G-Sport, XXL m.m.. De kommer i en liten koffert med 2 stenger, vektskiver i jern eller stål, og 4 sikkerhets “skruer” slik at vektskivene sitter sikkert på stengene. Det er faktisk så enkelt å komme i gang med effektiv trening.

Eksempel på et hjemmetreningsprogram med manualer:

Begyn med ca. 10 minutters oppvarming. Du kan utføre stående jogging, saksehopp, kneeløft, rompespark – alt som får pulsen din opp, og som gjør at  både kropp og sinn blir klar til trening. Deretter trener du disse øvelsene i følgenede rekkefølge uten pause og gjentar “sirkelen” 2- 3 ganger. Kjør 10 repetisjoner på hver øvelse.

 1. Knebøy
 2. Utfall
 3. Strake markløft
 4. Bryst press
 5. Skulder press
 6. Bicep curls
 7. Two – arm tricep extention
 8. Planken. Hold i 30 sekunder
 9. Gjenta sirkelen

God trening og god helg!!

3 thoughts on “Lyst på eget hjemmegym? Dette er alt du trenger…

 1. Bra forslag til treningsopplegg hjemme! Skulle bare ønske styrketrening var litt morsommere. Men alt skal jo ikke være gøy her i verden…!!

  Ha en fin dag videre! 🙂

  • Styrketrening er faktisk morsomt når man først kommerordentlig i gang;) D er ingenting som får meg til å føle meg så sterk, både fysisk og psykisk. D som er”problemet” er man ofte ikke trener systematisk nok, man har ikke konkrete mål og en plan for å oppnå målet(ene), man trener apparater i stedet for frivekter, og man trener ikke tungt nok! Desto tyngre du løfter, desto mer endorfiner(lykkehormoner) skiller du ut, og desto bedre resultater får du! God helg! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s