Har vi glemt dagens viktigste samlingspunkt – middagen?

Stresser du hver dag med mann, barn, jobb, skole, hus og hjem, trening og alt som inngår i en “vanlig” travel hverdag? Går dagen litt i ett uten at du får tid til å kjenne etter hva du og din kropp virkelig har behov for?

Jeg elsker Italia og en av hovedårsakene for min kjærlighet til denne kulturen er maten. Det er ikke kun maten (selv om den teller for 90%;)), men også det faktum at mat og dagens middag er dagens høydepunkt hvor familie og venner samles for å dele dagen, god vin, gode historier og deilig mat som er laget på ekte råvarer og tilberedt med tid og kjærlighet. Ingen må fornærme en italieners matkultur, og nåde den som sier at deres mors tomatsaus er bedre enn en annens mors tomatsaus!

Noe av det beste jeg vet er å dekke et flott bord og invitere venner og familie til en skikkelig hjemmelaget 3-retters middag i helgen. Sosialtsamvær er utrolig viktig for en god helse da det gir oss en følelse av tilhørighet, stresser oss ned og gjør at vi kan konsentre oss om andre ting enn jobb og husvask.

Hverdagen er travel, men det er viktig å stoppe opp, ta den en liten neve med nøtter for å få stabilisert blodsukkeret, og dermed ta deg litt ekstra tid til å planlegge en god, sunn middag for deg og din familie eller venner. Du skal nyte et godt, varmt måltid hver dag. Dekk gjerne bordet og bruk det flotteste serviset du har! Hva er vitsen med å bruke det 2 ganger i året? Har du kjøpt det – bruk det. Gjør hverdagen litt ekstra hyggelig. Kast alle Toro poser med gryteretter og sauser og finn gleden i ekte, ren mat. Lær dine barn om ekte matkultur!

Bruk gjerne helgene til å dekke et ekstra flott bord, kos deg på kjøkkenet og glede deg over smilene til menneskene rundt bordet når de smaker på den deilige maten du har laget med ekte råvarer, tid og kjærlighet; akkurat slik en italiensk “mamma mia” ville gjort det…

Finn tilbake til dagens høydepunkt; middagen for en lykkeligere familie og en trivligere hverdag med en god helse. Bon appetit!

Her har jeg dekket langbord hjemme hos oss i påvente venner og familie. En kveld med god vin, gode samtaler, latter og herlig, ekte mat står på menyen:)

4 thoughts on “Har vi glemt dagens viktigste samlingspunkt – middagen?

  1. Fint innlegg 🙂

    Vi spiser middag sammen hver dag, ikke alltid like god tid, men den er nå ihvertfall laget fra bunnen av og vi koser oss sammen. I helgene har vi ofte koselig frokost og inviterer innimellom familie og venner på middag 🙂

    • Så hyggelig å høre fra deg Nina, og så flott at det fortsatt finnes litt middagsglede rundt i Norge;) Selv når mannen min er ute og reiser med jobb lager jeg alltid ordentlig middag til meg selv og det er ofte da nye, sunne oppskrifter dukker opp! 🙂 I dag tror jeg fersk kylling med søtpotet står på menyen;)Ønsker deg en fortsatt kjempe fin dag.

  2. Jeg er så enig med deg! 🙂 Vi har begynt å dekke på med finere service, bruke serveringsskåler og fat i steden for bare å sette gryta på bordet osv.. Blir mye koseligere! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s