Supersunne knekkebrød- Bra for helsen og bra for vekten

Brødet er for lenge siden byttet ut med knekkebrød, vel å merke ekte varer laget med rug, linfrø, sesamfrø og gresskarkjerner. Hold deg langt unna de fleste Wasa knekkebrødene fra butikken ( de innholder hvetemel, sukker, vegetabilsk fett m.m.)og sats enten på Dr. Kargs 100 % spelt knekkebrød, bak dine egne (se oppskrift), eller bor du på Sørlandet bør du ta turen innom “Kjøkkenskapet” i Lillemarkens for å kjøpe deres supersunne, hjemmelaget knekkebrød! My favorite:)

Deilige, sunne knekkebrød

 2 dl. grovt sammalt rugmel

2 dl. solsikkekjerner

2 dl. sesamfrø

3 dl. havregryn

1 dl. gresskarkjernefrø

1 dl. knust linfrø

2 dl. havre/hvetekli

1- 2 ts. salt

7 dl. vann

 

1.    Alle ingrediensene røres sammen til en ”grøt”.

2.    Klapp røren utover 2 stekeplater og skjær deigen opp med en pizzakutter før de stekes.

3.    Stekes på 170 grader midt i ovnen i 40 – 50 minutter.

4.    Knekkebrødene er ferdige når de slipper platen.

5.    Oppbevares i boks med et håndkle over.

 NB! Ikke legg knekkebrødene i tett boks fordi de blir myke! 

Advertisements

2 thoughts on “Supersunne knekkebrød- Bra for helsen og bra for vekten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s