Sunn og god spelt pizza!

Dette er min absolutte favoritt kategori;Kosthold! Jeg ELSKER mat og derfor har jeg en enorm lidenskap for å lage sunne varianter av mine favoritt retter. For meg så er det ikke fredagskveld uten pizza og jeg har  laget en super oppskrift på en god og sunnere speltpizza. Den var faktisk med i finalen i pizza NM 2010!

Her er oppskriften:)

 Carinas feelgood spelt pizza (2-4 personer)

 

Pizzabunn

1,5 dl lunket vann

1 pakke tørrgjær

1 ts. salt

2 ss extra virgin olivenolje

Ca. 1,75 dl grovmalt grovt speltmel

Ca. 3,25 dl. finmalt grovt speltmel

Tilsett mer mel etter behov. Deigen skal være smidig, men litt fuktigere enn vanlig hvetemel deig. Sett deigen til heving i 1 time.

Tomatsaus

1 boks med hermetiske tomater (gjerne av merket Mutti)

2 ss tomatpurrè (gjerne økologisk)

Oregano (gjerne frisk, finhakkes)

Nykvernet sort pepper

Havsalt (gjerne Maldon grov havsalt eller Himalaya salt )

Frisk basilikum (finhakkes)

Litt chili pulver for ekstra smak (kan sløyfes)

Klype med fruktose

Fremgangsmåte:

  1. Legg tomatene i en bolle og bruk en stavmikser til å lage en glatt og jevn saus hvis du ikke har kjøpt ferdig hakket tomater. Sausen skal ikke varmebehandles. Alt blandes i en bolle og smakes til. Om du syntes sausen er for vannete, selv etter at du har tilsatt tomatpurrén, kan du bruke en sil til å drenere bort den overflødige vesken.
  2. Når deigen er ferdig hevet, kjevles den ut på bakepapir og forstekes på 225 grader i 5 minutter før du legger på fyll.
  3. Fordel tomatsausen jevnt utover pizzaen og legg på Tines ”Engfrisk” ost, kjøttboller (se oppskrift), løk, ananasbiter, og tomatskiver. Dryss oregano og litt nykvernet sort pepper på toppen.
  4. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca. 16- 20 minutter.

 

Hvitløks kjøttboller

200 gram karbonadedeig (lag gjerne din egen med å bruke ytrefilet av storfe og kvern i foodprosessor sammen med resten av ingrediensene)

Hvitløkspulver ca. 1-2 ts.

Salt

Pepper

Paprikapulver ca. 1 ts.

Chilipulver

Oregano

Bland alle ingrediensene inn i karbonadedeigen. Smak til med krydder. Deigen kan gjerne lages dagen i forveien og stå kaldt i kjøleskapet for å få en kraftigere smak. Du trenger ikke å rulle deigen til boller, men kan fint bare ta litt kjøtt og plassere det i stykker på pizzaen før du steker den.

*Tips Legg kjøttbollene tettere, og lag dem større enn det som ved første øyekast ser ok ut. Karbonadedeigen trekker seg sammen når den stekes og man kan fort oppleve at det blir for lite på pizzaen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s